Gyakran Ismételt Kérdések

Lehet, hogy választ találsz a kérdésedre

Navita

Amennyiben nem találod, amire választ szeretnél, lépj kapcsolatba szakembereinkkel

Navita - Gyakran ismételt kérdések

A NAVITA egy mozaikszó: az NA a természetes (naturális) szóból jön, a VITA jelentése pedig élet, ami így megegyezik az angol “NATURAL LIFE” szlogenünkkel.

A NAVITA termékek természetes eredetűek, főleg gyógynövényekből készültek.

A NAVITA termékek szépségápolási és egészségmegőrzési célból születtek, illetve bizonyos betegségek kezelése során a szervezetünk támogatására használhatók.

A CorsyMAX 10X tibeti hernyógomba (Cordyceps sinensis) alapú termék, a STEMAX és STEMAX SL őssejt mobilizációt elősegítő készítmények, a FLAVITA CYTO, FLAVITA CARDIO és FLAVITA LIFEMAX flavonoid koncentrátumok, az ARFeMAX, ANTI-STONE és BASEMIX gyógynövény kivonatok az egészségünk fenntartására és javítására szolgálnak; a JELLYMAX és Hyaluron Collagen pedig főként szépségápolásra szánt anti-aging termékek.

Amikor NAVITA termékeket fogyaszt, főleg amikor kapszulás kiszerelésben, ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Érdemes minden bevételnél legalább 3 dl vizet, illetve összesen napi 2-3 liter folyadékot meginni.

A CorsyMAX termékeket a jobb felszívódás érdekében reggeli előtt javasoljuk bevenni, kivéve emésztőrendszeri problémák fennállásának esetén, amikor a kapszulákat étkezés után 10 perccel érdemes fogyasztani. A többi terméket szintén étkezés után javasoljuk bevenni.

A CorsyMAX termékek nevében a Corsy a Cordyceps sinensis gyógygombára (hernyógomba) utal, a MAX pedig a maximális rövidítése, a készítményt ugyanis a lehetséges hatások maximalizálása céljából nincs egyéb, kevésbé hatékony gombákkal hígítva.

A Cordyceps sinensis eredetileg a Tibeti-fennsíkról származik. A biztonságosabb ellátás érdekében ma már termesztik, a hatóanyagokat és más hasznos összetevőket, mint a cordycepin vagy a poliszacharidok, pedig extrakciós eljárásokkal dúsíthatják.  Míg a CorsyMax egy szárított tibeti hernyógomba őrlemény, a CorsyMAX 10X a hernyógomba poliszacharidokban dúsított kivonata, ami az őrleményhez képest 10-szer annyi poliszacharidot tartalmaz, így várható hatása is nagyobb.

A FLAVITA egy szóösszetétel a FLAVONOID természetes vegyületcsalád és a VITA (élet) szavakból, utalva arra, hogy a flavonoidok szükségesek az egészséges élethez.

A flavonoidok a növények és gombák természetes összetevői, nagy mennyiségben találhatók meg virágokban, gyümölcsökben, gyökerekben és további színes növényi részekben.

Egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy antioxidánsok, képesek semlegesíteni a szabadgyököket. A flavonoid típusától függően védő funkcióval rendelkeznek a kardiovaszkuláris megbetegedések, mint a magas vérnyomás ellen, és a rosszindulatú daganatok kialakulását is hátráltathatják. Emellett egyes képviselőik bőrfiatalító (anti-aging) hatásúak: simábbá és szebbé tehetik a bőrt.

A termék nevében a STEM az őssejt angol nevére utal, míg a MAX a maximumra, ugyanis a STEMAX termékekben lévő gyógynövények egymás hatását erősítve járulhatnak hozzá az őssejt mobilizáció elősegítéséhez.

Az őssejtek mobilizálása során a csontvelőből őssejtek lépnek be a véráramba, így számuk endogén módon (vagyis a szervezet saját kapacitását felhasználva) megnő a keringésben. Ennek a folyamatnak az elősegítésére több növényi hatóanyag is képes. Ez a technika nagyban különbözik azoktól a módszerektől, ahol az őssejteket zsírszövetből, csontvelőből, vérből vagy köldökzsinórvérből izolálják, majd egy laboratóriumban a szervezeten kívül, exogén módon felszaporítják, mielőtt visszajuttatják a szervezetbe.

Ne használja a termékeket, ha allergiás vagy túlérzékeny az egyes összetevőkre!

A termékeink természetes összetevőkből, főként gyógynövényekből állnak, azonban amennyiben gyermeket vár, az étrend-kiegészítők használatát minden esetben beszélje meg kezelőorvosával. Az ANTI-STONE készítmény alapja a kőtörőfű, ami a simaizmokra is hatással van, ezért a fogyasztása terhesség alatt kerülendő.

A 3 évnél fiatalabb gyermekek a CorsyMAX és FLAVITA termékeket is fogyaszthatják, azonban csak a felnőtteknek ajánlott napi adag fele mennyisége javasolt, valamint a kapszulát szét kell húzni, és tartalmát az ételben el kell keverni.

A legtöbb piacon kapható készítmény sertésbőrből származó kollagént tartalmaz, ami nem olyan biztonságos, ha az állatokat hormonokkal kezelték, hiszen a hormonok a bőrben felhalmozódhatnak.

A NAVITA Hyaluron Collagen termékben norvég lazacbőrből származó kollagén van, így biztonságos a használata.

A készítmény kollagén mellet hialuronsavat is tartalmaz, ami segíti a vízmegtartó képességet, ezáltal duzzadtabb, feszesebb lesz a bőr. A termékben bioflavonoidok is találhatók, amik semlegesíthetik a kollagén szintézis közben keletkező szabadgyököket, és gátolhatják a kollagén lebomlását, és így nagyban hozzájárulnak a bőr öregedésének lassításához.

Az ANTI-STONE egy flavonoidokkal kombinált kőtörőfű (Phyllanthus niruri) kivonat, ami görcsoldó hatású, és segíthet a vesekövek feloldásában. A kőtörőfű használata a kő méretétől függően 3-5 hónapig javasolt.

Akinél vesekő újbóli kialakulásának kockázata áll fenn, évi 2 doboz használatával megelőzheti a kőképződést.

Fáradékonyság esetén a CorsyMAX 10x Nagy Dózisú Tibeti Hernyógomba használata javasolható. Tudományos kutatások alapján növelheti a vérben lévő oxigén mennyiségét, növeli a fizikai erőnlétet és a szervezet ellenálló képességét, valamint a hormonális háztartást is támogathatja.

A STEMAX termékekkel kombinációban is használható, elősegítve, hogy az elöregedett vagy a meghibásodott sejtek helyére hamarabb kerüljenek jól működő sejtek, és a szervezet funkciói gyorsabban javuljanak.

Segítség a választáshoz

Melyik terméket használhatom?

Elakadtál? Kérdezd szakembereinket, ha kérdésed lenne, vagy nem vagy biztos a termékek megfelelő használatával kapcsolatban.