Barion Pixel

Célkeresztben a Biológiai Stressz és az Öregedés

Természetes Betegségmegelőzési és Kezelési Lehetőségek az Immunrendszer és az Őssejtek Aktiválásával

Az öregedés (aging) az életünk természetes része, amely során a szervezetünk fiziológiai és metabolikus funkciói lassan, de folyamatosan csökkennek.

2020

február

29

Előadók
Dr. Pham Truong Son
Dr. Tóth Szilárd
Zajta Erik MSC.
Dr. Ilyés Zsolt
Előadás nyelve
magyar, angol
Helyszín

Hotel Concordia

Időpont

10-12h
Nap
Óra
A rendezvény lezajlott... Sok szeretettel várunk a következő eseményünkre!

Az öregedés (aging) az életünk természetes része, amely során a szervezetünk fiziológiai és metabolikus funkciói lassan, de folyamatosan csökkennek. Az öregedés folyamatát a különböző genetikai vagy környezeti faktorok – így a biológiai stressz – befolyásolhatják, ill. felgyorsíthatják.

Ez problémát jelent, mert az öregedéssel nagyobb a kockázata számos betegségnek, így pl. az Alzheimer- és Parkinson-kór legnagyobb rizikófaktora maga a magas életkor, de a különböző kardiovaszkuláris megbetegedésekre is nagyobb az esély idősebb korban.

Az öregedés emellett együtt jár az immunrendszer gyengülésével, csökkent hormontermeléssel, zsírréteg növekedésével, 2-es típusú diabétesz megjelenésének esélyével és csontritkulással.

Az öregedéssel sajnos a rákos megbetegedések előfordulásának valószínűsége is megnő, a sejtjeink idővel ugyan is egyre több károsodást – mutációt – halmoznak fel.

 

Lehetséges megoldás

Az említett betegségek megjelenésének valószínűségét életmódbeli és táplálkozási szokásokkal nagyban le lehet csökkenteni, így a rendszeres testmozgás, dohányzásmentes és alkoholmentes életmód, friss zöldségek és gyümölcsök nagy arányú fogyasztása segíthet a megelőzésben. Ezzel ellentétben a szennyezett környezet, szennyezett táplálék, túlzott stressz hatás vagy az erős UV-sugárzásnak való kitettség mind az egészségünk ellen hatnak.

A népi gyógyászatban a „fiatalság megőrzésére” használt növényeket és gombákat mostanában kezdik újra felfedezni a fitoterápiában. Az elmúlt 30 év kutatói tapasztalata alapján a belőlük (pl. Ginseng, Asztragálusz gyökér, Ganoderma – Pecsétviaszgomba, Ginkgo Biloba) származó frakciók közül a leghatékonyabb anti-aging hatást a flavonoidok, terpenoidok és szaponinok érték el. Használatuk bizonyítottan csökkentette a kognitív károsodások és kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Ezt számos, sejtekben található jelátviteli útvonal befolyásolásával, illetve általános antioxidáns hatásukkal érték el.

A felsorolt alkotók emellett a rákkutatásban is a fókuszba kerültek, pl. a flavonoidok általánosan ható, rákmegelőzésre alkalmas és rákellenes vegyületként ismertek. Ezen felül olyan növényeket is ismerünk, amik a szervezet regenerációs képességét tudják megnövelni azzal, hogy a szervezetünkben található őssejteket mobilizálják. Ilyen növény a barna alga (fucoidan), vagy a homoktövis bogyója.

A növények mellett egyes gombafajok fogyasztása is nagyban segíthet egészségünk megőrzésében, a gombákban található ún. poliszacharidok ugyan is természetes immunerősítők. A gombák közül a tibeti hernyógomba rendelkezik az egyik legkiemelkedőbb hatással, az immunrendszer aktiválása mellett energizálja is a szervezetünket, ezen felül afrodiziákumként is használják már évszázadok óta.

Biostress Science
A rendezvényen 3 előadás lesz hallható, amelyek a fitoterápia legújabb kutatási eredményeit foglalják össze...
Érdekel az esemény

Amennyiben kíváncsi vagy, és szeretnéd biztosítani helyed rendezvényünkön, kérjük töltsd ki az űrlapot.
(A név/email/időpont megadása szükségszerű)

Mivel a rendezvény lezajlott, nem tudsz jelentkezni.
Sok szeretettel várunk a következő eseményünkre!